PVV nieuw doel voor lobbyisten

Met de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 groeide de PVV aanzienlijk, maar de partij werd genegeerd: “Er waren toen nog heel veel clubs die niets met ons te maken wilden hebben”, vertelt Bosma die tevens penvoerder is van het nieuwe verkiezingsprogramma. In aanloop naar de verkiezingen van 2017 is dit compleet veranderd. Vele lobbyisten proberen invloed uit te oefenen op het programma van de partij.

Voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Hans de Boer, benoemt met alle politieke partijen een open lijn te willen hebben, zo ook met de Partij voor de Vrijheid. Aan de krant vertellen ook andere lobbyisten de boodschappen van hun klanten te moeten pluggen bij de PVV omdat ze niet om de partij heen kunnen. De ondervraagde lobbyisten geven wel aan meer moeite te moeten doen in hun werk bij de PVV dan bij andere partijen, waarop Bosma reageert: “Dat is ook niet meer dan terecht.”

Terug