PvdA-burgemeesters: ‘Yes you can, Ahmed’

Volgens de burgemeesters – waaronder partijprominenten als Paul Depla (Breda) en Peter Noordanus (Tilburg) – heeft Nederland een leidsman nodig “die de thermiek in de huidige samenleving aanvoelt en die de goede krachten bundelt en versterkt, maar ook de grenzen van onze rechtsstaat scherp bewaakt”. De burgemeesters zijn ervan overtuigd dat Aboutaleb voor deze taak de ideale kandidaat is.

De Volkskrant schrijft dat volgens meerdere peilingen blijkt dat Aboutaleb de PvdA kan laten meedoen in de strijd om het premierschap. Op dit moment staat de PvdA slechts rond de 10 tot 12 zetels in de peiling, op forse afstand van koploper PVV (met tussen de 29 en 33 zetels). Volgens de krant scoort de Rotterdamse burgemeester zelfs onder PVV-kiezers na Geert Wilders het hoogst.

In reactie op het verzoek van de burgemeesters laat Samsom weten “voor een open lijsttrekkersstrijd te zijn met goede kandidaten zoals Ahmed Aboutaleb.” De woordvoerder van Aboutaleb geeft in de Volkskrant nogmaals aan dat de Rotterdamse burgemeester niet mee doet aan lijsttrekkersverkiezingen.

Terug