Dijsselbloem twijfelt aan de lijsttrekker-kwaliteiten van Aboutaleb

Volgens Dijsselbloem ontbreekt het Aboutaleb aan de nodige ervaring om bijvoorbeeld verkiezingsdebatten te winnen. Volgens de minister van Financiën vragen diverse leden binnen de partij zich bovendien af of Aboutaleb wel een goede ‘campaigner’ is en of hij in staat is de druk van het fractievoorzitterschap aan te kunnen. Men is bang dat Aboutaleb hetzelfde lot zal ondergaan als Job Cohen in 2010.

Dijsselbloem spreekt zijn absolute voorkeur uit voor Diederik Samsom als PvdA-lijsttrekker. De huidige partijleider heeft volgens de minister bewezen deze positie aan te kunnen. Over de andere veelgenoemde potentiële lijsttrekker Lodewijk Asscher zegt hij: “„Die heeft campagnes gevoerd, die kan speechen, debatteren. Die hoeft zich minder te bewijzen. Maar hij moet wel het mandaat krijgen.”

Dijsselbloem vindt dat Samsom ‘slimmer, gepassioneerder en bereid is om er veel meer tijd en energie in te steken’ dan hijzelf. Als Samsom door wil gaan, dan stelt Dijsselbloem zich in ieder geval niet kandidaat.

Terug