Aboutaleb geen kandidaat PvdA-lijsttrekkersverkiezing

Aboutaleb heeft al eerder gezegd dat hij het in een lijsttrekkersverkiezing niet tegen partijleider Diederik Samsom wil opnemen. Maar hij leek toen geen probleem te hebben om campagne te voeren tegen minister Asscher. Zo zei hij tegen Nieuwsuur  “Minister Asscher heeft natuurlijk een wat andere positie, die zit in het kabinet en neemt wel eens maatregelen waar ik het niet mee eens ben.”

De Rotterdamse burgemeester maakt nu een einde aan de speculaties: de PvdA-lijsttrekkersverkiezing zal geen posters met Aboutaleb kennen. Politiek verslaggever Roel Schreinemachers van RTL: “Tegelijkertijd laat hij wel doorschemeren dat hij het lijsttrekkerschap wel wil overwegen als hij wordt gevraagd. Die situatie kan natuurlijk ontstaan als andere kanshebbers afhaken. Maar voorlopig ziet het daar niet naar uit. Samsom wil graag nog een keer lijsttrekker worden. En de kans is groot dat ook Asscher zich in de strijd werpt.”

 

Terug