Voormalig D66-leider: ‘kijk serieus naar centrumlinks kabinet’

De krant citeert uit het artikel ‘Beteugel het recht van de sterkste‘, dat op 2 juli aanstaande verschijnt in het tijdschrift van het wetenschappelijk bureau van D66. De auteurs pleiten ervoor dat de partij haar koers verlegt door niet langer te hameren op economische hervormingen, maar te strijden tegen sociale ongelijkheid. De D66’ers pleiten voor een nieuwe agenda voor de partij met drie opdrachten: herovering van het publieke domein, radicale kansengelijkheid en sociale innovatie.

De leden hopen op een partijdiscussie over de koers van D66 in aanloop van het verkiezingsprogramma van 2017. Ze stellen de lijn van oud-partijleider Jan Terlouw als voorbeeld. Terlouw regeert in het Trouw-artikel als volgt: “Met wie je gaat regeren, dát bepaalt de koers van de partij. Kijk heel serieus naar een centrumlinks kabinet”.

Terug