‘Actie in de SP-fractie’

Volgens de NRC bestaat er nervositeit in de fractie door de plannen van SP-voorzitter Ron Meyer. Gezien de huidige homogeniteit van de SP-Kamerleden is dat niet gek. Zo hebben 9 van de 15 huidige SP-Kamerleden een lange geschiedenis op het Binnenhof: ze zijn doorgegroeid van fractiemedewerker naar Tweede Kamerlid.

Tot 1 juni konden SP’ers met politieke ambities zich aanmelden bij de kandidatencommissie. Op dit moment voert Ron Meyer, als voorzitter van de kandidatencommissie, gesprekken. Op de pagina Kandidatencommissie staat hierover meer informatie.

Van de huidige SP-Tweede Kamerfractie zullen in ieder geval Farshad Bashir, Sharon Gesthuizen, Arnold Merkies en Paul Ulenbelt niet terugkeren op de kandidatenlijst. Ook een aantal VVD en PvdA Kamerleden hebben aangekondigd dat hun tijd op het Binnenhof voorbij is.

Terug