VNL

De partij VoorNederland (VNL) is een politieke partij, opgericht door de Tweede Kamerleden Bontes en Van Klaveren, die namens de de gelijknamige groep Bontes / Van Klaveren in de Kamer zitting hebben. De partij zegt een uniek klassiek-liberaal geluid te willen laten klinken met lage belastingen, meer veiligheid en minder immigratie. Samen met oud-Tweede Kamerlid Johan Driessen richtten Bontes en Van Klaveren in mei 2014 de partij VoorNederland op. In maart 2017 doet de partij voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Terug

Op zaterdag 29 oktober presenteerde VNL-lijsttrekker Jan Roos het verkiezingsprogramma van de partij. Het is niet bekend wie de penvoerders waren.

Presentatie verkiezingsprogramma
Zaterdag 29 oktober maakte lijsttrekker Jan Roos tijdens een partijcongres het verkiezingsprogramma van VNL bekend. In het 14-pagina’s tellende document wordt ingegaan op de thema’s belastingen, veiligheid, immigratie, defensie, EU, zorg, onderwijs, democratie en infrastructuur. Lees het programma hier.

Jan Roos VNLMaandag 29 augustus maakte Jan Roos, in een Youtubevideo, bekend lijsttrekker te worden van de politieke partij VoorNederland (VNL). Roos volgt Bram Moszkowicz, de bekende oud-advocaat, op als lijsttrekker bij de politieke partij.

Jan Roos
Op 27 januari 1977 werd Jan Roos geboren in Alkmaar. Roos werkte na zijn functie als grafisch ontwerper verscheidene jaren als journalist en columnist. Voor BNR Nieuwsradio en omroep PowNed maakte Roos verschillende radio- en televisieprogramma’s. Ook werkte de nieuwe politicus een tijdlang voor webforum GeenStijl. Tijdens zijn tijd bij GeenStijl leidde Roos onder andere een campagne om een referendum af te dwingen over het Associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Met deze actie, onder de naam GeenPeil, haalde Jan Roos bijna 428.000 handtekeningen op, waardoor de regering afgelopen april een referendum moest houden over het associatieverdrag.

Op maandag 19 december presenteerde VNL haar volledige kandidatenlijst. De kandidaten zijn als volgt:

PositieNaamOverige informatie
1Jan RoosVoormalig journalist
2Joram van KlaverenLid Tweede Kamer namens Groep Bontes/Van Klaveren
3Louis BontesLid Tweede Kamer namens Groep Bontes/Van Klaveren
4Tanya HoogwerfLid gemeenteraad Rotterdam namens 'Leefbaar Rotterdam'
5Alexander Sassen van ElslooColumnist De Financiële Telegraaf
6Michel VersteegLid gemeenteraad Vugt
7Jan de LaatWethouder gemeente Gouda
8Symen van der MeerLid gemeenteraad Hoorn
9Peter VermaasBusiness analyst
10Jeffrey HimpersConsultant
11René van GemertOndernemer
12Johan OosterhagenVice-voorzitter JongVNL
13Johan MolemaVoormalig lid gemeenteraad Amsterdam Zuid
14Arjan de GastConsultant
15Sachin ChandarsingBeleidsmedewerker ministerie van Binnenlandse Zaken
16Ronald van TiggelenVoormalig werkzaam bij Holland Casino
17Chris de VethVoormalig actief bij Leefbaar Rotterdam
18Laurence StassenVoormalig lid Europees Parlement en voormalig lid Provinciale Staten Limburg

Campagnevideo:

Volg VNL op sociale media:

facebook-colortwitter-color
instagram-color