vnl verkiezingsplannen programma verkiezingsprogramma jan roos

VNL

De partij VoorNederland (VNL) is een politieke partij, opgericht door de Tweede Kamerleden Bontes en Van Klaveren, die namens de de gelijknamige groep Bontes / Van Klaveren in de Kamer zitting hebben. De partij zegt een uniek klassiek-liberaal geluid te willen late klinken met lage belastingen, meer veiligheid en minder immigratie. Samen met oud-Tweede Kamerlid Johan Driessen richtten Bontes en Van Klaveren in mei 2014 de partij VoorNederland op. In maart 2017 doet de partij voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Terug

Presentatie verkiezingsprogramma
Zaterdag 29 oktober maakte lijsttrekker Jan Roos tijdens een partijcongres het verkiezingsprogramma van VNL bekend. In het 14-pagina’s tellende document wordt ingegaan op de thema’s belastingen, veiligheid, immigratie, defensie, EU, zorg, onderwijs, democratie en infrastructuur. Lees het programma hier.

Beginselverklaring:
VNL heeft een beginselverklaring opgesteld, die als leidraad dient voor het verkiezingsprogramma. De verklaring beslaat de volgende punten:

  • Wij bepleiten zeer lage belastingen. Wij willen een lage vlaktaks, een lage BTW en een lage vennootschapsbelasting. Veel andere belastingen, zoals de erfbelasting, schenkbelasting, overdrachtsbelasting, assurantiebelasting en vermogensbelasting willen we volledig schrappen.
  • Veel meer economische vrijheid betekent veel minder staat en dus een veel kleinere overheid. Het geld dat we besparen gaat terug naar de mensen die het hebben opgebracht: de belastingbetalers.
  • De overheid dient zich zoveel mogelijk toe te leggen op haar kerntaken. Eén van die kerntaken is veiligheid. Er moet daarom fors worden geïnvesteerd in politie en defensie. Veiligheid is de voorwaarde bij uitstek voor vrijheid en welvaart. Wij willen hogere straffen in geval van zware misdrijven.
  • Nederland moet weer een soeverein land worden. De Europese Unie moet daarom terug naar haar oorsprong: economische samenwerking.
  • Kansloze immigratie willen we stoppen. De integratieproblemen zijn al veel te groot. Wij zijn wars van cultuurrelativisme. Als seculiere partij staan wij voor de Westerse vrijheidstraditie met haar joods-christelijke fundament. Wij verdedigen de Westerse kernwaarden: de democratische rechtsstaat, de vrije markt, de vrijheid van meningsuiting, de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen, de gelijkwaardigheid van hetero’s en homo’s en de scheiding van kerk en staat.
  • Wij hanteren een realistisch beeld van de mens: beperkt, met zwaktes en tekorten. Dit betekent dat niet de maatschappij of ‘het systeem’ verantwoordelijk is voor menselijk falen, maar de individuele mens. Vrijheid brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Bij ons is er geen ruimte voor socialistische ideeën over de maakbaarheid van de samenleving.
  • VNL streeft naar vrijheid en verantwoordelijkheid, naar welvaart en veiligheid.

Op zaterdag 29 oktober presenteerde VNL-lijsttrekker Jan Roos het verkiezingsprogramma van de partij. Het is niet bekend wie hier aan mee schreven.

Jan Roos VNLMaandag 29 augustus maakte Jan Roos, in een Youtubevideo, bekend lijsttrekker te worden van de politieke partij VoorNederland (VNL). Roos volgt Bram Moszkowicz, de bekende oud-advocaat, op als lijsttrekker bij de politieke partij.

Jan Roos
Op 27 januari 1977 werd Jan Roos geboren in Alkmaar. Roos werkte na zijn beroep als grafisch ontwerper verscheidene jaren als journalist en columnist. Voor BNR Nieuwsradio en omroep Powned maakte Roos verschillende radio- en televisieprogramma’s. Ook werkte de nieuwe politicus een tijdlang voor webforum Geenstijl. Tijdens zijn tijd bij GeenStijl leidde Roos onder andere een campagne om een referendum af te dwingen over het Associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Met deze actie, onder de naam GeenPijl, haalde Jan Roos bijna 428.000 petitie-ondertekeningen op, waardoor de regering afgelopen april een referendum moest houden over het associatieverdrag.

Op maandag 19 december presenteerde VNL haar volledige kandidatenlijst. De kandidaten zijn als volgt:

PositieNaamOverige informatie
1Jan Roos
2.Joram van KlaverenZittend Tweede Kamerlid namens Groep Bontes/Van Klaveren
3. Louis BontesZittend Tweede Kamerlid namens Groep Bontes/Van Klaveren
4.Tanya Hoogwerf
5.Alexander Sassen van Elsloo
6.Michel Versteeg
7.Jan de Laat
8.Symen van der Meer
9.Peter Vermaas
10.Jeffrey Himpers
11.René van Gemert
12.Johan Oosterhagen
13.Johan Molema
14.Arjan de Gast
15.Sachin Chandarsing
16.Ronald van Tiggelen
17.Chris de Veth
18.Laurence Stassen

Volg VNL op sociale media:

facebook-colortwitter-color
instagram-color