Agenda

 • za
  21
  jan
  2017

  Algemene Vergadering 50PLUS

  50Plus

  Op zaterdag 21 januari wordt, tijdens de Algemene Vergadering van 50PLUS, de kandidatenlijst officieel vastgesteld. Hieraan voorafgaand zal het partijbestuur op zaterdag 10 december de concept kandidatenlijst van 50PLUS bekend maken.

  Toon details
 • za
  28
  jan
  2017

  Partijcongres D66

  Nieuwegein
  D66

  Op zaterdag 28 januari vindt het laatste D66-congres plaats voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Tijdens het congres is er een onderdeel 'OP WEG NAAR 15 MAART', waar kandidaat-Kamerleden en lokale campaginers in gesprek gaan met de aanwezige leden. Ook zal campagneleider Sjoerd Sjoerdsma een toespraak houden. Lees hier meer over het programma.

  Toon details
 • ma
  30
  jan
  2017

  Dag van kandidaatstelling

  Algemeen

  Op de dag van kandidaatstelling dienen politieke partijen hun definitieve stukken in te dienen bij de Kiesraad voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Het inleveren van de kandidatenlijsten moet tussen 09.00 en 17.00 uur gebeuren.

  Alle partijen
  De in te dienen stukken beslaan de kandidatenlijst, een instemmingsverklaring van elke kandidaat op de lijst, een kopie van het legitimatiebewijs van elke kandidaat en een machtiging voor partijaanduiding op de lijst.

  Nieuwe partijen
  Partijen die niet eerder mee hebben gedaan aan verkiezingen, danwel geen zetel hebben behaald bij de vorige verkiezingen dienen tevens ondersteuningsverklaringen en een bewijs van betaling van de waarborgsom in te leveren.

  Voorinleveren
  Het is mogelijk voor politieke partijen om hun stukken al eerder dan de dag van kandidaatstelling te laten controleren door het centraal stembureau. Dit wordt voorinlevering genoemd. Het blijft echter verplicht om op de dag van kandidaatstelling alle stukken (nogmaals) te overleggen met het centraal stembureau.

  Toon details
 • wo
  08
  feb
  2017

  Noordelijk Lijsttrekkersdebat

  Provinciehuis, Groningen
  Algemeen

  Op woensdag 8 februari organiseert het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SSN), op initiatief van commissaris van de Koning Jacques Tichelaar, een lijsttrekkersdebat over landelijke en regionale thema's. Aanwezig zijn: Lodewijk Asscher (PvdA), Emile Roemer (SP), Jesse Klaver (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66), Sybrand Buma (CDA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Namens de VVD neemt fractieleider Halbe Zijlstra de honneurs waar.

  Het debat wordt geleid door Ferry Mingelen en zal live worden uitgezonden door RTV Noord.

  Toon details
 • ma
  13
  feb
  2017

  Verkiezingsdebat: 'De Student Kiest’

  Aula, TU Delft
  Algemeen

  Op maandag 13 februari organiseren de landelijke studentenbonden, studentenverenigingen, hogescholen en universiteiten gezamenlijk een lijsttrekkersdebat over hoger onderwijs.

  Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: gelijke onderwijskansen, aansluiting op de arbeidsmarkt, het sociaal leenstelsel, studentenhuisvesting en de onderwijskwaliteit.

  Het is (nog) onbekend wie het debat leidt en welke kandidaten zullen deelnemen.

  Toon details
 • zo
  26
  feb
  2017

  RTL-lijsttrekkersdebat

  Rode Hoed, Amsterdam
  Algemeen

  Op zondag 26 februari organiseert RTL een verkiezingsdebat in de Rode Hoed in Amsterdam. Dit debat moet het eerste grote debat tussen de lijsttrekkers van de politieke partijen zijn. Frits Wester zal het debat hoogstwaarschijnlijk leiden.

  Het is nog onbekend welke politieke partijen zullen deelnemen aan het debat.

  Toon details
 • zo
  05
  mrt
  2017

  RTL-verkiezingsdebat

  Koninklijk Theater Carré
  Algemeen

  Op zondag 5 maart organiseert RTL een verkiezingsdebat in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Politiek verslaggever Frits Wester zal het debat waarschijnlijk leiden.

  Het is (nog) onduidelijk welke kandidaten deel zullen nemen aan het debat.

  Toon details
 • ma
  13
  mrt
  2017

  Verkiezingsdebat EenVandaag

  PVV, VVD

  Op maandag 13 maart zullen VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-voorman Geert Wilders met elkaar live in debat gaan. Dit debat wordt georganiseerd door EenVandaag en is een 1 op 1 debat, volgens Wilders.

  Toon details
 • wo
  15
  mrt
  2017

  Dag van stemming Tweede Kamer

  Algemeen

  Op 15 maart 2017 vinden de verkiezingen van de Tweede Kamer plaats.

  Zie ons Facebook-event voor alle actualiteiten rondom de dag van stemming.

  Toon details
 • ma
  20
  mrt
  2017

  Officiële bekendmaking verkiezingsuitslag

  Algemeen

  Het is gebruikelijk, maar niet verplicht, dat de Kiesraad op de maandag na de dag van stemming de officiële verkiezingsuitslag bekend maakt.

  Toon details